Features

The View

Whether you find yourself on the first few floors, or in the top-level penthouses, the views that bohem affords its residents are captivating.

The building’s proximity, along with its uniquely positioned individual apartments, means that bohem provides a choice of viewing aspects.

With each apartment enjoying floor to ceiling glass, bohem captures unsurpassed views of Adelaide’s CBD, north as well as the surrounding foothills and coastline.

Recreation Area and Pool Deck

Enjoy unsurpassed views of Adelaide from the state of the art recreational area and pool deck.

Such a city-defining building that exhibits individuality and unique design aspects would be expected to instil those characteristics into the built form – and bohem doesn’t disappoint.

Luxury amenities and recreation facilities designed to reflect the lifestyle of Bohem residents, surpass those of the best hotels in the city.

Bohem’s 6th floor recreational level invites residents to enjoy communal facilities, including a state-of-the-art gymnasium, swimming pool, BBQ area and outdoor deck and observation platform.

Beautifully enclosed by seasonal greenery, the level features exhilarating views of Adelaide’s CBD and beyond.

bohem - pool

bohem_flowers

The Landscape

Located on one of Adelaide’s premier open spaces, with its mature trees and lush landscape, bohem seeks to respond to the unique location by creating an integrated vertical landscape woven throughout the building that evolves as the season’s progress, through a range of flower and foliage that will give the building a dynamic and ever-changing façade.

A “green” skin of planters conceal the car park facades at the lower levels and a series of pocket sky gardens loosely woven up the façade of the building create internal outlooks and natural light to bedrooms and secondary living spaces.

The landscape design also seeks to engage and enhance the essence of the surrounding areas through the incorporation of site appropriate plantings of trees, shrubs, groundcovers and climbers. The garden beds and surrounding planting provide the lush interface for the building as well as enhance the public landscape further integrating it with the Square. Execution of this “green” skin is based on simple garden planter technology, with landscape approaches utilising bold and hardy planting choices that create viable and easily maintained vertical landscapes.

The Lobby Entrance

On the ground floor, an exquisite 22-metre vertical garden façade greets residents and visitors alike, while a 2-storey vaulted foyer completes the imaginative entrance statement.

The ground floor is further enhanced with a high-end retail offering on Morphett Street. The Wright Street frontage showcases a restaurant/café, with bi-fold doors opening to its park outlook and allowing patrons to enjoy alfresco dining.

bohem - entrance